Oktoberbrev fra Marihøna

Høst

I starten av oktober jobbet vi med høsten. Vi har fulgt med på forandringene ute i epleskogen, sett hvordan fargene på bladene har forandret seg og etterhvert faller ned på bakken. Noen av barna lekte med en piggsvinbamse, de stilte spørsmål som gjorde de andre barna nysgjerrige, dette resulterte i et lite piggsvinprosjekt. Sammen fant vi ut hva disse piggsvinene gjør om høsten, hva de spiser, hvor de bor, vi så på videoer om piggsvin, leste bøker og til slutt lagde vi vårt eget avdelingspiggsvin.

Arbeid med FN:

Så begynte vi med forberedelser til FN dagen. Vi startet med å lese brev fra Kefitu, fadderbarnet til barnehagen. Sammen pratet vi om hva SOS-barnebyer er, hvorfor vi tror Kefitu må bo i en slik barneby, hvor heldige vi er som har masse mat og leker i barnehagen. Sammen skrev vi et brev tilbake til Kefitu der vi fortalte om hva vi liker å gjøre i barnehagen. Vi leste de store kortene om barns rettigheter. Hvert kort har et tilhørende bilde som vi kikket lenge på og som skapte gode samtaler.

Tusen takk for kjempeflott oppmøte og masse deilig mat på FN-dagen. Hyggelig at så mange hadde tatt seg tid til å lage deilig mat som dere delte med alle sammen. Det er utrolig spennende å smake på så mye og forskjellige mattradisjoner.

Teaterbesøk

Denne måneden har vi vært med på tre fantastiske teatre, Olle Bolle ble spilt ute i barnehagen og handlet om trollfamilien trollmor, trollfar og lille Olle Bolle som skulle begynne i barnehagen. Barna fulgte godt med og storkoste seg.

Den andre teaterforestillingen var på Sandvika bibliotek. Et dukketeater som het "hjem". Den tredje forestillingen var en "skummel halvtime for de minste" i forbindelse med Halloween.

I november vil vi begynne så smått med å forberede oss til juleaktiviteter. Vi kommer til å lese flere historier av Alf Prøysen og lage litt julepynt.

Vi vil også se nærmere på "uken og ukedager". Barna lurer ofte på når vi skal gjøre det ene og det andre. For at det skal bli mer synlig hvilken Jeg syntes det er viktig at barna forstår

Husk:

• Nå er det rått og kaldt ute, veldig viktig at barnet ditt er godt og riktig kledt. Vi anbefaler at barnet er kledt i ullundertøy på innerst, ullen vil hjelpe barnet ditt å holde seg god og varm. For at det ikke skal bli så mye å kle på seg, er det lurt at barnet ditt blir levert med ulltøyet på.
  • Varme og vanntette støvler + ullsokker eller cherrox.
  • Viktig med varm og vanntett dress når snøen kommer.
  • Varme votter og helst et par ekstra da de fort kan bli våte.
  • Sjekk at barnet ditt har nok skiftetøy.
  • Fleecegenser og bukse event. Ullgenser og ullbukse.

Jeg vil til slutt minne om noe viktig ang. barneburdager: Mottar man en invitasjon er det et foreldreansvar å ringe eller sende en kort melding om at barnet ikke kan komme. Man kan jo selv tenke seg hvordan det er å vente på mange gjester som ikke dukker opp. Kanskje det kan være greit å sende en sms til foreldrene, i tillegg til bursdagsinvitasjonen, i tilfelle invitasjonen forsvinner blant alt som ligger på barnets hylle.

Novemberhilsen fra Heidi, Marko, Neda, Ida, Tok og Karoline :)