Barkebilla

Barkebilla er en god arena for trygghet, lek og læring. Tlf. nr til avdelingen er 45290620.

På Barkebilla har vi 15 barn i alderen 2,5-4 år og 4 voksne. Barna er delt opp i grupper etter alder:bamsebarn og ekorn. Vi har gruppedager to dag i uken. I gruppene har vi tilpasset pedagogisk opplegg som er tilpasset barnas alder.

Hverdagen på Barkebilla er preget av gode rutiner som gir barna trygghet og forutsigbarhet. Vi følger dagsrytmen og ukesplaner, men er også opptatt av og følge barnas initiativ. Dette gjør at ingen dager på Barkebilla er like.

Vi har ulike temaer hver måned og bruker mye formingsaktiviteter knyttet til temaet.

Vi er mye ute i nærmiljøet og i epleskogen vår. Der følger vi årstidene fra snøen smelter og de vakreste blomstene dukker opp og epletrærne blomstrer. Vi lager blomsterkranser og plukker  store buketter som barna gjerne tar med seg hjem. Det er også et yrende dyreliv i epleskogen. Det er ikke sjeldent vi får besøk av ekorn, mange ulike fugler og en populær aktivitet er å grave etter mark og finne ulike snegler og edderkopper. Om høsten er det veldig populært å klatre i trærne å plukke epler. Om vinteren  er det akebakken som er mest populær der de mindre aker. Vi har også en fin grillhytte der barna kan komme inn å varme seg.

På Barkebilla jobber vi mye med sang, musikk, rim, regler og eventyr, hvor språkstimulering og sosial kompetanse står sentralt. Vi bruker både konkreter, flanellograf, magnettavle eller kroppene våre. Dette vil være en god støtte for de barna som trenger begrepsforståelse. 

"Sammen gir vi barna en verdifull hverdag"

 

 

 

            
          

 

 

 

 

 

 

 

I Epleskogen er det ski og akebakke om vinteren

 

 Om sommeren har vi vannsklie.

 

 Grillhytta i Epleskogen